Pages

Monday, 30 May 2011

Welcome to cinema of Doom!!!

Entry ni bkan nak citer pasal tempat seram kat Dunia ni.. So dunt get me wrong.Nanti cakap aku ske letak tajuk entry yg xde kene mengene ngan isi. Hehehe.. sepanjang aku hidup ni. Ade satu Mall je yg aku takut nak masuk. Name nye KM PLAZA kat seremban. Mall ni mmg pelik la.. spooky je gitu.  kat ground floor nmpak biase je. kau naik tingkat atas. kat belah ujung2 kedai2 saloon smua. da semacam je. ngan gelap2 nye. lampu kjap nyala kjap x. mcm citer Alien kau taw. tnggu alien pops out from the wall je and makan aku idup2.. Disingkatkan cerite la. td aku nak tgk KUNGFU PANDA2.. So. aku tanye akk aku (pasal aku kat rumah akk aku) kat sini mane wayang paling dekat?? so aku diperkenalkan untk ke GREEN POINT KULAI. Aku malas nk cter pasal the mall itself la. malas nk fokus kat mall tu. haha.. tp aku dah jumpe satu lg mall yg pelik la.. Aku nak citer pasal cinema nyer. or i would like to call it as CINEMA OF DOOM!!! HAHAHA!!



ITS A PRETY AWESOME CINEMA :)
Mula2 skali aku sibuk nak taw cinema tu GSC ke, TGV ke, Cathay cineplex ke, MBO ke, pasal kau boleh xpect seats or sound dia mcm mane kalo kau taw kan? kan? aku carik2. mmg xde tulis ape2. so xpe la. lupekan. aku melangkah masuk ke tempat cinema tersebut......

Mula2 aku dikejut kan dgn Showtime pnya table. pakai kertas je weh!!! ok la aku maap kan la. Kadang2 kat mane2 even KLCC pon kalau server down diorng pakai kertas jugak kan? so aku xksah sgt.. aku xpect kat kaunter ade la monitor yg digital yg tunjuk showtime kan??....
Bile aku smpai kaunter aku dikejutkan lagi dgn waktu tayangan yg super manual. Mmg xde langsung screen yg tunjuk showtime tu. ade Poster movie2 yg ditayangkan and kat atasnye ade la showtime. Aku tanye brade tu. ''BANG kungfu panda pukol brape ade'' dia pulak yg emo.. ckp 'tu Hah.. ade tulis.' Hahaha... mane la aku perasan bang oooiiii.. msti ramai tanye dia soklan yg same tu yg dia emo. LOL!!!

NI GAMBAR YG PLG TROLLLLLL!!!!!
Aku kagum dgn tempat ni. kerana xhabes2 memberi aku kejutan. aku dapat tiket. aku bagaikan kene stunt kejap. kaku untuk beberapa saat. Kau tgk je la tiketnyer. manual weh. tulis pakai tangan.. Wahahaha!!!! ok. dah dapat taw name tempat ni. STARCINEPLEX. kagum kan? 4org gune satu tiket?? tu ade tulis number seat untk 4org. simple je :)




Langkahku diteruskan lagi untk mmbeli popcorn untk anak2 sedare aku ni hah.. smpai je tmpat beli popcorn.. Aku tgk bekas popcorn yg digunakan. adelah citer PREDATOR. haha... adekah popcorn nye juga popcorn zaman predator?? xberani mengambil risiko. aku beli cheezel ngan twistis je la. ngan air milo... aku rase dulu sblm bg anak2 sedare aku minum. milo belom basi lagi :)


Seperti yg aku ckp xhabes2 bg aku kejutan. Nah kau!! kalau kat tmpat lain. ade la org yg pakai smart2 duduk depan pintu masuk utama kan? ni dia.. sumpah macam org jage toilet kan? yg jage ni 2 org makcik. aku ingat asal la dia duduk stu. aku lalu dia ckp 'tiket.. tiket..' ouhh!! dia yg koyak tiket tu.. wow!! kagum aku. haha. aku xsnap la gmbar makcik tu. kang dia baling ngan terompah dia tu kang.




Aku pon masuk la HALL .. well. aku dah try snap pic. tp xterang. gelap. so aku tak letak la kat sini.. korang sure nak taw kan dalam mcm mane? xde la seteruk yg korang bayangkan. haha. tp not really a comfy seat la.. not that bad tho. aku ingat ade kesan2 darah kes bunuh2 ke dalam tu. And aku very perticular pasal quality gambar n sound system. well not bad la. seriusly not bad.



Seteruk2 tempat ni pon. Atleast la.. aku dapat gak bawak anak2 sedare aku tgk citer ni. mybe diorng ingat.. ape la 'cheapskate' sgt pakcik aku ni.. hahaha!! i dunt know la. seriusly dunt know. the price also the same what... Tp citer KUNGFU PANDA ni mmg seriusly awesome! kalo korang xtgk. Kene tgk k. mmg lawak best!! hehehe...




Lagi satu kalau keluar ngan anak2 sedare kau esp lelaki.. kompem! confirm! kene pow toys. hahaha..sokay la. aku ade gak duit lebih sket. belikan la ape depa nak. hehehe.. sampai je rumah. mama diorng yakni akk aku, yg baru balik dari Plaza Angsana dah belikan diorng robot yg mahal. so.. mainan yg aku beli ni. terkulai lemah la kat bawah tangga. di anak tiri kan.. hahaha... They have a great day. i have a great day.. thats all that matter la:) hehehe.. kan?? tu je la pasal cinema ni. next time .. aku nak suruh seekers try kaji tempat ni. LOL!! 


10 comments:

  1. hahahaha. ada jugak cinema mcm tu. ;p

    ReplyDelete
  2. byknye anak sdare hang...aku br ckp sal budak2 kat ko,ngah3

    ReplyDelete
  3. wahida= haha.. sprise?? hehe.. me too.. bile lg nak jumpe cinema mcm ni kan??


    lolly= hahaha..smua skali ade 8org seyh.. aku mmg power jage budak:) sporting uncle la.

    ReplyDelete
  4. seram seh cinema ni. sian budak2 tu, bagi bad impression je kat dorang. Mesti dah tak nak tgok muvi dah hoo.

    ReplyDelete
  5. wah..tak sangka wujud lagi cinema macam ni..
    kagum jap..hehe

    ReplyDelete
  6. @syud= hahaha... that one bagus jugak kan? so xslalu kene pow.. LOL. seriusly diorng xtaw pon beza ngan movie btol. pasal diorng pon jarang2 prgi kan?? hehehe...


    @azie= hahaha.. wujud2.. kalo gi seremban. yg panggung tamil tu.more or less... mcm ni jugak kot :p asalkan boleh tgk citer. ye x? hehehehe....

    ReplyDelete
  7. meja tukang koyak tiket pun pakai meja 29.90 ja..
    hahah..ramai tak yang pi kat situ??

    ReplyDelete
  8. hahaha. taw xpe. xramai pon. tp kungfu panda ni hit so not bad la. lgpn mcm byk lg good quality places nearby. so org ramai lg prefer prgi sane. aside from quality gmbar smua... crwod pon pnting kan??

    ReplyDelete
  9. sumpah aku gelak kawkaw baca entry kau ni!!! bahahahahahaha!!!!macam cipansss wei cinema camtu.semue manual!!!kikikikiki

    der, boleh x ko enable kan komen as tu untuk aku letak url blog aku? aku xsuker gune akaun google woo.hahahaha

    ReplyDelete
  10. serius aku xpaham ape kau ckp dowh liza.. hahahaha.... aku ni buta teknologi.. LOL

    ReplyDelete