Pages

Friday, 29 July 2011

kami tewas bersama .. tp good game bro!!!

ASSALAMUALAIKOM

Semalam aku dah 90ribu rakyat Malaysia membanjiri stadium bukit Jalil.. untk same2 memberi sokongan padu pada player2 kita..Boleh nampak yg player kita btol2 all out and boleh nampak yg player singapura mmg takut GILE!! nak lawan kita kat tempat kite.. anyway aku ni half singapore. mak bapak aku org singapore.. tp aku lahir kan sini. and aku pure Malaysian. sedara mara. atuk nenek.. pakcik.. makcik.. sepupu sepapat smua kat sane la.Tp aku tetap anak MALAYSIA!!
TAK MENYESAL AKU BELI TOPENG HARIMAU...

Aku angkat topeng ni kat uptown shah Alam dengan harga.. mula2 dtg brader tu ckp ''ok bro sempoi ni pakai kompem masuk paper.. cincai la RM30..'' ok la.. aku chill dulu.. pusing2 .. dtg balik.. brader tu ckp ''ok bro.. topeng ni RM40..'' aikkk?? kjap dah naik rm10.. aku basuh2 minda dia sket.. aku mntak rm35 la.. jersy aku beli RM25 je... mlm tu kat uptown jersy yg same RM68.. sial je brader2 uptown makap duit malam tu.. dia taw 90ribu rakyat malaysia tgh carik jersy.. sane sini SOLD OUT beb.. no jokes. tu yg harge cam haram tu..Tp topeng tu mmg legend la. aku langkah je masuk parking stadium.. org smua pandang2.. jerit2 ''harimau! harimau!'' suruh aku mengaum la.. sane sini amek gmbar aku beb.. media... peminat.. penyokong.. rase mcm aaron aziz aku ptg n malam semalam.... aku masuk je stadium.. aku angkat2 tangan aku.. side stadium tu smua menjerit weh!! hahaha.. power.......


AKU BANGGA DENGAN SEMANGAT RAKYAT AND PLAYER KITA..


Betapa susah nye atok2 kite lawan penjajah dulu... atleast bukan senang2 kita nak bagi kerakyatan kat bangsa luar semata2 nak menang bola kan? biar la rakyat kita sendiri yg memartabatkan negara kita sendiri... mmg best smlm kat stadium. even kalah semua still bertepuk tgn sbb Malaysia main mmg bagus.. Cayalah Malaysia!! love u!
 


Monday, 25 July 2011

ALAHAIIII.... malas nye aku nak keje!!

ASSALAMUALAIKOM...

Aku dapat email dari company yg mngatakan aku start training simulator.. 1hb ogos ni.. dah dekat setahun aku kat rumah xbuat ape2... dah berlemak. jadi malas.. then boleh pulak dia pilih 1hb ogos nak start simulator.. first puase! perggghhhh....... malas gile! btway simulator tu.. yg training kapal terbang.. ala.. yg game tu.. yg ade kepala kapal terbang tu.. Tp xpe la. cepat mula.. cepat abes. cepat abes.. cepat kaye! hahaha!!!!

hah. ni la simulator. tp ni size kecik la. kalo yg ni. boleh masuk kepala je. LOL

Hah.. size mcm ni. ni sim for airbusA380. aku xfly yang ni.. aku fly boeing 737

dalam sim tu mcm ni. tp ni seat instructor aku la. dia nak terajang aku nnti dari sini la. haha
Diorng cakap dulu start lepas raya.. xraya la aku tahun ni.... haiiiissss.....

Friday, 22 July 2011

I WAS THERE!!!!

ASSALAMUALAIKOM...


Entry kali ni.. xnak cakap2. just nak share gambar sbb mmg most of my frend here xde my fb kan.. so ini sedikit sebanyak gambar when i went to STAMFORD BRIDGE ... hehehehe.....

TRAINNING SESSION









MATCH DAY







AKU PUAS HATI!!!

well kalau nak cakap pasal game.. Chelsea pnya game mmg agak teruk that day.. kalo nak compare ngan arsenal or liverpool kan.. lgpn chelsea lawan Harimau Muda.. lg 2 club tu lawan Harimau Malaya. tp still chelsea xleh nak menang besar.. tp xpe la.. pasal aku pon org malaysia.. and kepuasan tu datang.. bile aku dapat tgk player2 chelsea depan muka aku.. the best 90 min+ in my life ...

 

Friday, 15 July 2011

PERHATIAN untuk semua kaum HAWA....

ASSALAMUALAIKOM.

Akk aku kan baru je lepas operation... nak taw sakit ape x? name sakit nye Endometriosis.. pernah dengar ke x?? kebanyakan wanita xtaw pasal sakit ni walhal.. penyakit ni banyak dihidapi oleh anda tanpa anda sedari.....



APAKAH SEBENARNYA PENYAKIT ENDOMETRIOSIS?

Penyakit endometriosis ini adalah satu keadaan luar biasa di mana tisu dari selaput dalam rahim yang digelar ´endometrium´ telah tumbuh di luar rahim. Selaput ini biasanya luruh bersama-sama darah haid. Oleh itu campuran darah dari rahim dengan tisu yang telah berkecai daripada lapisan endometrium serta kuman-kuman bakteria, menjadikan apa yang digelar ´darah kotor´ atau darah haid. (senang ckp darah yg ptt nye keluar mase haid. dia blocked. and berkumpul)
KESIAN AKAK AKU.


Mase mula2 dapat taw. dia nanges je. ngan aku2 skali nak nanges tgk dia nanges... aku try gugel smua ape penyakit ni.. and aku bace.. hmm... sebenarnye penyakit ni kalo dibiarkan ia mampu mnjadi kan seorng wanita itu tidak boleh hamil, kerap keguguran dan period pain yg kerap... so kalau anda ade kekerapan period pain tanpa sebab.. rajin2 kan diri check ngan dokter k. setelah dokter kaunseling.. and setelah pembedahan.. Alhamdulillah.. semua selamat. and akak saye dah kembali normal. dah dia juga sihat seperti wanita biasa ^^plg penting xde gangguan utnk dia hamil kelak.... syukur pada Allah... 

GAMBAR2 MASE KAT HOSPITAL 

Akk saye lepas operate.. henpon xlepas beb!! hahaha..
Mase ni belom bedah lg. aku ade perangai sampah sikit. smpai waktu tdo aku. aku kne tdo. aku xksah kat mane aku tdo. haha
Ni hari kedua kot. dah xleh nyelit sebelah akak aku.. mak aku mesti rase nak pijak je.
4hari aku teman akk aku. abes smua magazine aku beli. kaye mamak kat bawah tu
bende plg best.. korek hamper org sakit!! hahaha.. byk gile dia dapat!
AKU TERHARU


Sepanjang 4hari aku teman akk aku. kwn dia, bos dia., kerabat mane2 ntah. xhabes2... dtg melawat dia dari pagi smpai ke malam. untung akk aku.. smua sayang.. hahaha.... 


PROMOTE AKAK AKU SKET!!!

Akak aku ni cantik... ye la. mcm muke aku mesti la cantik.. hahaha!!!  acece.. biase2 je. dia model jubah and tudung ni hah.. nnti blog dia siap. aku bg link sket. usha sket.. slalu kalo korang online. ade iklan2 menyemak pop up. iklan tudung and jubah.. ade la muke dia.. hehehe

Mase akk aku menang pertandingan ape ntah... dapat pergi indon. LOL

Renoma ade gak panggil aku suruh jadi model. tp aku ckp xpe la. bg peluang kat akk aku. cukup la sorang dlm family. hahaha
 

Korang semua... jaga kesihatan k. and rajin2 la buat pemeriksaan doktor. jangan takut pada penyakit atau rawatan.. berdoa and hadapi dengan tenang.. InsyaAllah.... Assalamualaikom. sekian

Sunday, 10 July 2011

Macam mane mau kurus.. dan terus maintain je kurus

ASSALAMUALAIKOM

Badan yg cantik mmg keinginan setiap manusia la kan.. yg badan sihat2 tu .. bukan mereka nak begitu.. just malas and give up je nak pikir.. ''let it be la..'' kata mereka...  kali ni.. aku nak ajar korang care2 mcm mane nak bg kurus.. senang je :)

aku ( yg duduk) mase zaman sekolah.. mmg kurus n hensem je.. hahaha  

tu dia... ni gmbar end of last year aku kat sempadan siam ngan akk n mak aku.. gemok gile!
Budak asrama kalo keluar sekolah mmg mcm jin la kalo makan.. semua mknn jadi sedap weh! sebenar nyer kerjaya aku xhalang kalo aku jadi gemok.. boleh je kapal terbang tu take off.. asalkan kene sihat la. Tp xsmart la kalo pilot tapi boroi kan.. so.. aku ambil keputusan nak kasi fit balik badan.. baru HENSEM!

SENANG JE NAK KURUS NI

1) Xpyh mkn nasik : mmg nasik tu xsalah nak makan. serius. nasik tu carbo. pnting untk tenaga hari2. act aku xbagi makan nasi. just untk mentality boost je. bg kau mcm ''sebab'' utnk kurus. knape nasik? sbb nasik tu mknn asasi kite. kalo hari2 kite makan spagetti. aku pon ckp jgn makan spagetti!  kalau kau xmakan nasik. yakin la. bende2 yg mengemuk kan lain pon kau xkan buat.. btol.. sbb kau akan ckp ''aku xmakan nasi hari ni.. xkan aku nak sia2 kan dgn makan keropok ni'' lauk kau boleh jamah2 la. heee... byk kan makan whole grain ataupon fiber.. 
mcm aku.. aku ganti kan nasi dengan ni hah.. sedap! kalo oats tu xsedap sgt :p
2) pergi gym atau berlari : kau kene bakar lemak2 yg ade dibadan tu... bende ni pon ade sangkut paut dgn xmkn nasik td. mentality la. kalo kau xmakan byk sgt kau akan lebih terdorong untk bersukan sbb kau akn ckp ''aku dah xmkn nasik.. baik aku push sket lagi dgn bersukan'' and jgn give up la. pasal hasil nye lmbat. aku stiap hari aku akan lari satu jam kat mesin lari tu. 2minggu turun 1kg je. rileks je. enjoy it!!

3)tgk biggest loser : hahaha.. mcm xmasuk akal je kan? lol. mmg pon! saje je. aku suke reality show tersebut.. dia xajar pon care nak kurus atau nak workout ngan betol.. cume tgk those fat people.. make me realised la. tp biggest loser mmg bg impak yg besar kat aku.
yang penting skali.. kene ikot cara kau. mane yg kau selesa. ape2 yg kau buat pon. ikot kemampuan diri. kalo nak cut makan pon jgn terus xmakan. pelan2. minggu ni kurangkan setengah. minggu depan kurang kan lagi. jgn push sgt! kau boleh kurus. tp akan jd gemok balik kejap je. buat je ape yg kau rase mampu bertahan untk tempoh yg lame.. and jgn xmakan!!!!
berat aku tahun lepas 73.5kg berat aku hari ni. 63.0kg banyak gak tu... hah.... tp makan mase lame. and aku enjoy ape yg aku makan and ape yg aku buat. insyaAllah boleh bertahan. 


4) set kan satu goal. and hadiah kan diri anda : hahaha.. gay kan bunyik nye. ni kau main hadiah2 ngan diri kau sendiri la.. kau set satu goal maybe untk 2minggu ke. capai je goal tu. kau hadiah kan diri kau. xpyh beli baju2. hadiah kan makann yg kau xmakan dulu.. KFC ke MCD ke.. mknn yg korang kene cut tu.. hah.. baru best :p so bukan kau xleh makan terus mende2 mcm tu. still boleh :)
set kan goal and hadiah kan diri anda.. ni aku dah ilang 10.5kg so bleh mkn besar sbg hadiah :)
hahaha... nak tunjuk kan 6packs xleh plak la.. pasal aurat kan? haha.. so thats that la. sebenarnye kalo ade sebab kenapa nak kurus lagi bagus. so korang ade dorongan untk jadi kurus... and jgn rase give up sebab ape2 pon yg korang buat.. pasti ade hasilnye. sikit ke lame ke.. sabar k. selamat menjadi kurus k smua :)

Thursday, 7 July 2011

Tak sabaq nak terbang semula

taken last 2 years during my twin engine simulator trainning
Aku dah habes trainning kat flying school lebih setahun. la ni aku lepak je kat rumah.. haaa... tp 
company aku bg aku gaji... tu yg aku xprnah nak merungut tu. xkeje pon org bg duit. sape xnak. Tp dah dijanjikan bulan9 ni aku start trainning balik utnk wide body aircraft.. mmg tangan dah gigil2 xsabar nak fly ni. Tp yg xbest nyer satu almari manual aku kene bace. and aku xstart bace pon lagi. aku ni suke mmbace. tapi kalau bende2 ilmiah ni. nnti mata aku lebam kalau bace. btol. xtipu.
Tp demi kalian.. demi keselamatan dan keselesaan smua. aku mengambil langkah awal.. untk mmbace...



..........5minit kemudian..........



krrrooooogghhhhh...... kroogghhhhh......... ini capt anda. anda akan mendarat sebentar lagi..

Tapi kalau dengar lagu ni.. aku jadi bersemangat semula!!! haha.. u insipired me takuya kimura from the very begining!!

Wednesday, 6 July 2011

kau bukan pro! kau hanye memiliki sebuah kamera yang power!!!

ASSALAMUALAIKOM 

Tu dia... tajuk entry.. terasa mereka2 yg cap ayam dalam mengunakkan DSLR.. haha.. for ur information la. I'm one of them. Tp aku xde DSLR pon. aku pinjam abg aku punye je. aku suke gantung kamera tu kat leher pastu jalan dengan bongkak dan bongak nyer... sambil buat muke ''kau ade? kau ade?'' bile org tanye aku reti ke gune? aku ckp reti la!!! ( padehal xreti ape2 )
bile aku tgk smua dah masuk dalam skrin tu.. adjust2 sket bg xsenget. aku tekan je la bende bulat tu. SNAP! SNAP! kire reti la tu kan? as long as smua ade dlm gambar and xde sape2 yg terpotong kepala dia. kira reti la kan? kan? mesti berbulu kan expert2 DSLR dengar..  aku paham sebnarnye gune SLR far more complicated dari tu. abg aku ade ajar basic tp aku buat2 xdengar je... aku just nak gmbar tu jd cantik je. aku taw kamera tu mampu jadikan lebih cantik bergantung pade cuace, lighting, keadaan smua. tp dari aku amek gune phone aku baik gune kamera kan? kompem2 la lagi lawa! ye kan?? salah ke insan ayam seperti aku ni mengunakkan DSLR??


AHAAA!!! NAMPAK HEBAT KAN?? 

Aku dah cakap dah. nmpak power.. haha.. xreti xpe. yang penting gaye kene ade. Mungkin bukan sekarang la aku nak reti tunggu aku ade duit aku sendiri.. aku beli and belajar la kot.. InsyaAllah.

Abg aku ade 2 dslr biase tu walaupon xbrape nk biase and 1 dslr untk scuba. masuk laut punya!
And kat bilik dia kamera smua dalam save box. hehe.. untk jage kelembapan ke ape ntah. syg sgt la tu..

AKU TINGGAL WITH THE EXPERT...

Aku duduk serumah ngan abang aku. So aku xkesah la org nak caci aku ckp xreti gune.. haha.. abg aku ade. boleh ajar... lgpn aku xde gadjet aku sendiri pon.. LOL. Anyhow... sape2 yg minat ngan DSLR .. aku sarankan.. kumpul la duit.. xrugi pon and kau boleh belajar.. tp kalo nak belajar u have to own one la.. ok:) tu je nk story kali ni.ciiooowwww!! SNAP! SNAP!! 

Friday, 1 July 2011

Ape gune jadi MELAYU??

ASSALAMUALAIKOM

Kasarkan tajuk entry aku kali ni? hahaha... akceli aku curik idea entry ni dari blog ''tak suka tukar nama belog'' by Siti Atiqah. kalo korang slalu blog walking. mesti kenal dia and pernah bace. kalo xpernah .. boleh la lawat2http://tieykahituaku.blogspot.com/ credit to her.
btway aku nak citer pasal Music Video ''serabut wehh'' tak kenal? tak taw? hahaha.. kjap lg kat bawah aku letak la k MV nye. name group aku xtaw.. WANIE ERMA AIN ROSALINDA. Tu kot name group??




APESAL AKU SIBUK2???

Lepas aku tgk MV tu.. aku layan je la dengar2.. pastu aku perasan la. lame jugak la. lepas few days pastu.. hahaha.. name salah sorang tu mcm aku prnah dgar.  zaman UNIVERSITY dulu. mmber aku bdak kelantan ni dok pasang je kat laptop dia lagu2 mcm gini..ngan aku2 skali jadi hapal.. so serius aku mcm pernah dengar.. name WANIE tu. Tp dulu name dia ADIK WANIE.. sekarang ni dah xadik lg la kot. dah besar la kan.. Btway aku mintak maaf la kalo aku terfitnah adik wanie tu. tp setelah bberapa kali aku gugel.. mmg org yg same. and muka pon same. so kalo aku salah.. aku mintak maaf la wanie and boleh la bgtaw aku. aku salah org... Aku nak tunjuk korang adik wanie yg dulu dengan wanie yg skrang.. jom! 

MV NI KORANG XPAYAH DENGAR SMPAI HABES PON XPE.

well.. she used to be a lovely girl kan back then... kata org sejuk je mata memandang and telinga mendengar.. kan??
Now. ni MV yg aku maksud kan dari td. adik wanie is one of them. well.. sebnarnye smua ni pon solo2 singer.. dia nak kumpul kan and jadi group agaknye... habes smua da.... Mane sopan and santun yg ade dulu adik wanie??

KITA NI ORANG MELAYU KAN??

Aku xsalah kan kalo nak berkarya. tp kene ingat la.. kite ni org melayu. mane kita pergi pon.brand melayu tu melekat kat dahi kite. kite bawak imej bangsa kite sendiri. kite kan dikenali sebagai satu bangse yg sopan n satun and kaye ngan adat?? aku pon xde la ckp aku ni Melayu sgt... tp xkan la smpai ilang smua imej tu kan? apetah lg kalo kita ni org islam? ye tak?? kalau kite sendiri org melayu xkuat kan brand kite... sape lg nak tlg?? kan? hangpa pikir2 sendiri la na :))
 

Thursday, 23 June 2011

sokongan padu kepada harimau muda

ASSALAMUALAIKOM...

Lame gak aku xupdate blog.. sbb aku kat kampung pon sblm ni.. xde internet. ni hah... entry kali ni.. aku nak cter pasal aku tgk bola bola la smlm kat stadium.. MALAYSIA VS LUBNAN ...
aku ni mmg peminat setia pasukan malaysia.. well aku akui baru skrang aku sedap sikit nak ckp aku peminat Malaysia out-loud. hahaha.. tp mmg aku minat malaysia dari zaman gelap nye lagi. ye la.. xkan la aku nak sokong vietnam plak kan?? tp atleast mase Malaysia cap ayam dulu.. xde la aku nak kutuk2 bagai.. aku ttp bg sokongan... skrang ni lepas Malaysia menang AFF suzuki cup tu.. smua baru la nak bertaubat.. nak minat Malaysia balik kan? kan?? tp xpe.. kami still memerlukan sokongan anda.

GAME SEMALAM....

Setiap game Malaysia aku mmg jarang miss la. almaklum la rumah aku depan stadium bukit Jalil tu je.. dia pnya dekat tu kalo nak citer kan.. kalo aku nak gi tandas.. pastu aku terpijak sabun.. jatuh tergelincir.. terus sampai la stadium tu.. hahahaha... so smlm aku dtg lambat sket pasal nak kene pick up mmber aku kat S.alam dulu.. pastu patah balik bukit jalil.. mcm biase mmg penuh la org.. tp xpenuh mcm final AFF suzuki cup tu la.. ouuhhh btway kalo korang tertanye2..knape pasukan smlm korang xknal kan muka2 nye?? hahaha... ni bkan skuad senior Malaysia... jgn korang gi carik safee sali.. mmg xde la.. ni skuad olimpik..syarat olimpik kene bawah 23 thn.. tu yg apek jd captain. manager dia pon bukan Dato' K.rajagopal.. so jgn salah paham la ye :))
so smlm aku dtg agak lmbat sket la.. aku ingat nk beli baju malaysia dulu kat gerai2 kat luar tu. tp da xsmpat.. smpaikan goal yg first pon aku xsmpat tgk... hehehe..

BEST KE EK TGK BOLA LIVE?? 

Jawapan aku adelah same je la feel mcm korang tgk konsert ke.. AF ke.. ape2 yg korang minat scare live la kan? heee... cume aku nak ajar ni.. seat yg korang nak pilih la.. bergantung pade ape yg kau nak malam tu... kalo kau nk saksikan perlawanan n hayati.. kene pilih yg tgh2.. ramai sket la.. kalo kau nak tgk muka2 pemain.. carik la side kat bahagian entrance n tempat jurulatih diorng duduk tu... kalo nak bersorak2 duduk la mane2 korang nak.. haha.. kalo nak menyanyi2 dan hidup dalam dunia korang sendiri.. gi carik ULTRAS MALAYA.. join diorng skali.. hahaha.. ultras malaya ni kelab penyokong bola sepak malaysia..

AKU NAK NYANYI2 JE LA... 


So after dah decide aku nak wat ape mlm tu.. aku rase aku nk join ultras la.. so mule2 carik ultras dulu.. diorng ni senang je nak carik.. diorng pakai baju itam and ade panji2 yg besar.. kalo nak masuk suratkhabar.. join la diorng.. hehehe.. ape yg best nye diorng ni.. diorng hidup dlm dunia diorng je.. haha.. itu yg aku slalu ckp la.. mcm xtgk game sgt pon ade.. dok berdiri spanjang game.. and menari n nyanyi je.. haha.. kadang siap pusing menghadap crowd.. xpandang depan pon.. nyanyi2.... mcm mane nak tgk game kan? tp tu la.. xde diorng xbest la game.. xde lagu2.. aku ske lepak situ pasal same je mcm alasan korang suke study dgar lagu kan? aku pon nk tgk bola ade lagu... so diorng nyanyi.. aku tgk bola :))

video
korang tgk la.. vdeo yg aku amek ni.. budak2 ultras ade kat bhgian depan.. pakai baju itam.. yg blakang2 ni saje je la ikot2 bdak ultras.. dok menari2 je mcm tu spanjng game :)) tgk game ke tak.. aku pon xtaw.. hahaha...

BOLA MENYATUKAN KITE...

Lepas smua game kan.. esp kalo Malaysia la.. bukan piala Malaysia k. game pasukan malaysia.. aku tgk smua jd frendly gile.. mase kau nak kuar parking.. nak beratur parking.. smua bagi laluan.. angkat tangan.. nyanyi2.. jerit2 same2 dari kereta... angkat2 bendera.. ni kalau menang la.. kalau kalah.. smua duduk diam je dlm kereta... haha... tp tu la.. dari negeri mane pon jadi sopan je. cube kau bagi piala Malaysia.. smpai nak berbunuh2 la kalo kuar parking.. terus dah xjadi kawan da.. hahaha.... 




Kita jumpe lagi la di game Malaysia lawan Chelsea.. tiket da beli da.. torres! torres! torres!! bye!