Pages

Thursday, 23 June 2011

sokongan padu kepada harimau muda

ASSALAMUALAIKOM...

Lame gak aku xupdate blog.. sbb aku kat kampung pon sblm ni.. xde internet. ni hah... entry kali ni.. aku nak cter pasal aku tgk bola bola la smlm kat stadium.. MALAYSIA VS LUBNAN ...
aku ni mmg peminat setia pasukan malaysia.. well aku akui baru skrang aku sedap sikit nak ckp aku peminat Malaysia out-loud. hahaha.. tp mmg aku minat malaysia dari zaman gelap nye lagi. ye la.. xkan la aku nak sokong vietnam plak kan?? tp atleast mase Malaysia cap ayam dulu.. xde la aku nak kutuk2 bagai.. aku ttp bg sokongan... skrang ni lepas Malaysia menang AFF suzuki cup tu.. smua baru la nak bertaubat.. nak minat Malaysia balik kan? kan?? tp xpe.. kami still memerlukan sokongan anda.

GAME SEMALAM....

Setiap game Malaysia aku mmg jarang miss la. almaklum la rumah aku depan stadium bukit Jalil tu je.. dia pnya dekat tu kalo nak citer kan.. kalo aku nak gi tandas.. pastu aku terpijak sabun.. jatuh tergelincir.. terus sampai la stadium tu.. hahahaha... so smlm aku dtg lambat sket pasal nak kene pick up mmber aku kat S.alam dulu.. pastu patah balik bukit jalil.. mcm biase mmg penuh la org.. tp xpenuh mcm final AFF suzuki cup tu la.. ouuhhh btway kalo korang tertanye2..knape pasukan smlm korang xknal kan muka2 nye?? hahaha... ni bkan skuad senior Malaysia... jgn korang gi carik safee sali.. mmg xde la.. ni skuad olimpik..syarat olimpik kene bawah 23 thn.. tu yg apek jd captain. manager dia pon bukan Dato' K.rajagopal.. so jgn salah paham la ye :))
so smlm aku dtg agak lmbat sket la.. aku ingat nk beli baju malaysia dulu kat gerai2 kat luar tu. tp da xsmpat.. smpaikan goal yg first pon aku xsmpat tgk... hehehe..

BEST KE EK TGK BOLA LIVE?? 

Jawapan aku adelah same je la feel mcm korang tgk konsert ke.. AF ke.. ape2 yg korang minat scare live la kan? heee... cume aku nak ajar ni.. seat yg korang nak pilih la.. bergantung pade ape yg kau nak malam tu... kalo kau nk saksikan perlawanan n hayati.. kene pilih yg tgh2.. ramai sket la.. kalo kau nak tgk muka2 pemain.. carik la side kat bahagian entrance n tempat jurulatih diorng duduk tu... kalo nak bersorak2 duduk la mane2 korang nak.. haha.. kalo nak menyanyi2 dan hidup dalam dunia korang sendiri.. gi carik ULTRAS MALAYA.. join diorng skali.. hahaha.. ultras malaya ni kelab penyokong bola sepak malaysia..

AKU NAK NYANYI2 JE LA... 


So after dah decide aku nak wat ape mlm tu.. aku rase aku nk join ultras la.. so mule2 carik ultras dulu.. diorng ni senang je nak carik.. diorng pakai baju itam and ade panji2 yg besar.. kalo nak masuk suratkhabar.. join la diorng.. hehehe.. ape yg best nye diorng ni.. diorng hidup dlm dunia diorng je.. haha.. itu yg aku slalu ckp la.. mcm xtgk game sgt pon ade.. dok berdiri spanjang game.. and menari n nyanyi je.. haha.. kadang siap pusing menghadap crowd.. xpandang depan pon.. nyanyi2.... mcm mane nak tgk game kan? tp tu la.. xde diorng xbest la game.. xde lagu2.. aku ske lepak situ pasal same je mcm alasan korang suke study dgar lagu kan? aku pon nk tgk bola ade lagu... so diorng nyanyi.. aku tgk bola :))

video
korang tgk la.. vdeo yg aku amek ni.. budak2 ultras ade kat bhgian depan.. pakai baju itam.. yg blakang2 ni saje je la ikot2 bdak ultras.. dok menari2 je mcm tu spanjng game :)) tgk game ke tak.. aku pon xtaw.. hahaha...

BOLA MENYATUKAN KITE...

Lepas smua game kan.. esp kalo Malaysia la.. bukan piala Malaysia k. game pasukan malaysia.. aku tgk smua jd frendly gile.. mase kau nak kuar parking.. nak beratur parking.. smua bagi laluan.. angkat tangan.. nyanyi2.. jerit2 same2 dari kereta... angkat2 bendera.. ni kalau menang la.. kalau kalah.. smua duduk diam je dlm kereta... haha... tp tu la.. dari negeri mane pon jadi sopan je. cube kau bagi piala Malaysia.. smpai nak berbunuh2 la kalo kuar parking.. terus dah xjadi kawan da.. hahaha.... 




Kita jumpe lagi la di game Malaysia lawan Chelsea.. tiket da beli da.. torres! torres! torres!! bye!





 


Thursday, 2 June 2011

The English Cottage

ASSALAMUALAIKOM...

Nah.. kali ni nak share sket pasal english concept atau english style.. yg makin jadi style untk rumah2 melayu skrang.. suke x? suke x? pinggan org buat makan. korang gi tampal kat dinding.. hahaha.. akceli aku suke jugak .. even aku lelaki BUKAN LELAKI LEMBUT aku still suke la. aku actually suke art and aku power jugak kat art ni. so org mcm aku ni boleh la nak nilai2 mende2 mcm ni.. Kali ni aku nk bawak korang tgk rumah AKAK aku... yg berkonsepkan ni la.. ENGLISH STYLE ni. tp sebelum tu.. aku gune camera phone aku je. poor thing. kalo ade DSLR lagi lawa la... lg clear.. so korang x dapat full picture... and akk aku br lepas bersalin so... rumah agak bersepah sket. sorry!! '' Innallah Jamil,wa yuhibbu jamal'' maksud nyer Allah itu cantik dan sukakan kecantikan :) lets check it out!!

RUANG TAMU


RUANG TENGAH/MEJA MKN TETAMU 



TANGGA KE TINGKAT ATAS 








DAPUR/DINNING HALL 










THE DREAM HOUSE


ok. tu la gmba2 rumah akk aku. boleh tahan cute kan? mostly sape yg suke mende2 sweet. this is the dream house. As for me.. i prefer my house konsep modern.. macam simple tp modern. and kalau kau nk taw. byk mende hiasan kat dalam rumah ni adelah handmade.. by my sister herself and my brother in law. mmg cute couple la :) and my sister pasal minat sgt kat mende2 ni. dia mmg ade jual.. kebanyakkan nyer handmade so mmg xleh jumpe kat mane2 kedai. If minat can check her blog. prtty cool stuff there. http://www.suedhiasan.blogspot.com 


Sebagai tande penghargaan sbb bace my entry. anda smua akan dapat ni.. hahaha.. joking. kan aku ckp akk aku br lepas bersalin kan.. ni mcm hadiah untk kawan2 opis dia for the new born baby la. CUTE x?? korang taw kan rupa asal hanger ni mcm mane?? sape yg suke pink. msti suke! hehe



Ape gune rumah english if there's no englishman in it kan?? haha.. ok ni dia englishman tersebut! hehe. thankx for dropping by. i hope u all love it :)