Pages

Thursday, 7 July 2011

Tak sabaq nak terbang semula

taken last 2 years during my twin engine simulator trainning
Aku dah habes trainning kat flying school lebih setahun. la ni aku lepak je kat rumah.. haaa... tp 
company aku bg aku gaji... tu yg aku xprnah nak merungut tu. xkeje pon org bg duit. sape xnak. Tp dah dijanjikan bulan9 ni aku start trainning balik utnk wide body aircraft.. mmg tangan dah gigil2 xsabar nak fly ni. Tp yg xbest nyer satu almari manual aku kene bace. and aku xstart bace pon lagi. aku ni suke mmbace. tapi kalau bende2 ilmiah ni. nnti mata aku lebam kalau bace. btol. xtipu.
Tp demi kalian.. demi keselamatan dan keselesaan smua. aku mengambil langkah awal.. untk mmbace...



..........5minit kemudian..........



krrrooooogghhhhh...... kroogghhhhh......... ini capt anda. anda akan mendarat sebentar lagi..

Tapi kalau dengar lagu ni.. aku jadi bersemangat semula!!! haha.. u insipired me takuya kimura from the very begining!!

20 comments:

  1. mmg best. mnarik la. kalo duduk dlm cockpit lg best. apetah lg kalao fly the aircraft kan :)

    ReplyDelete
  2. capt..jgn mendarat ke laut dah la.. ;)

    ReplyDelete
  3. cuak la kalau nak naek flight capt cm ni!!! hahah :P

    ReplyDelete
  4. hishhh.. baru je nak nek flight. kalo gini gayenya, better naik beca..

    ReplyDelete
  5. eiii menyampahnye aku tgk gmba tido ko tuh

    ReplyDelete
  6. @jue= hahaha.. darat kalo ke laut pon dah kire selamat... hahaha

    @MS z= hahaha.. xpe xpyh takot kite co-pilot je xpe kalo tido.. hahaha

    @husna= superman pernah ckp.. flying is the safest way to travel. cube tgk superman returns.. hahaha..

    lolly= kahkahkah.. asal kau mnyampah ek? aku tdo je pon. LOL

    ReplyDelete
  7. sbb nampak sgt motif ko bkn nak tayang buku tuh time amek gmba neh...ko nak tayang baju ko ke badan ko tah? hua3

    ReplyDelete
  8. kalo aku nk tayang badan aku bukak baju la.. hahaha.. baju aku mmg smua cantik2. xpyh tayang. lol

    ReplyDelete
  9. ni la cth manusia suka ta gna pop up wndow. grr

    ReplyDelete
  10. hah?? gune pop up window untk ape?hahaha...

    ReplyDelete
  11. lai.. lai... fasten ur seatbelt.

    ReplyDelete
  12. bhsa ape tu ?

    err , boieng 707 or airbus ?

    ReplyDelete
  13. hahaha.. boieng. tp 707 xkeluar lg :P hahaha

    ReplyDelete
  14. ouhhh.. xla... more than that.. hehehe.... 2tahun for lightaircrat.. pastu 2tahun for wide body :))

    ReplyDelete
  15. mmbc jambatan ilmu..tp klu versi omputih membc jambatan ke UK..erk! boleh ke??hihi..

    nywy..follow sini..

    ReplyDelete
  16. hahaha.. sure boleh pnya. xde hal. asal org paham kan.. hehehe...

    ReplyDelete
  17. oh..u nih pilot eh?
    waa..best gila.. :DD

    ReplyDelete